Sebenarnya Saya Isteri Dia

Episodes

Results 1 - 10 out of 13

4.5 / 5

Episode 7

Firash keluar sendirian bertemu dengan Pak Long Isman, dia kemudian bergegas kedusun durian bila mengetahui Haqimy berada dikebun durian bersama-sama Syaf. Di kebun durian, Haqimy bukan berdua sahaja dengan Syaf tetapi berada bersama-sama Imah adik kepada Haqimy, semasa kaki Syaf digigit pacat, Firash yang terlalu cemburu terus menumbuk Haqimy yang sedang menolong Syaf kerana menyangka Haqimy cuba melakukan perkara yang tak baik terhadap Syaf. Firash terus menarik Syaf balik, sehingga membuatkan Haqimy serta Imah tertanya-tanya kenapa Firash bertindak melulu tanpa bertanya. Dirumah, Tok Wan yang cuba merawat kaki Syaf telah ternampak tapak kaki Syaf yang tida lagi menunjukkan yang dia masih dara.Timbul rasa curiga dihati Tok Wan. Datin Farizah akhirnya terpaksa membocorkan rahsia mengatakan bahawa anak angkatnya itu telah berkahwin dengan Firash secara diam. Terkejut Tok Wan.

Watch episode
4.5 / 5

Episode 6

Atas nasihat Datin Farizah, Syaf akhirnya berjaya dipujuk dan Syaf cuba mengambil hati Firash. Firash sebenarnya hanya marah-marah sayang tetapi dia tak tahu bagaimana nak tunjukkan rasa itu kerana ego, tambahan pula ada Haqimy yang boleh dianggap persaing. Di Kuala Lumpur, Rania yang kecewa dengan sikap Datuk Fakhrul yang mula menunjukkan sikap mengongkong terus memberontak, serentak dengan itu jugalah dia bengang kenapa Firash masih gagal dia dapati serta dia berdendam kepada gadis(Syaf) yang mengagalkan rancangannya sewaktu dimajlis sambutan harijadinya. Rania terfikir rancangan lebih jahat untuk mendapatkan Firash. Datuk Fakhrul pula dan mula dapat menghidu isterinya Aida ada menyimpan teman lelaki muda.Sehingga berlakunya pertengkaran, tetapi Aida bermati-matian tidak mengaku. Kenduri Aruah berlangsung dalam suasana pilu, paling memilukan Syaf bila dia sekali lagi gagal untuk menziarahi pusara Farish atas desakkan Firash.

Watch episode
4.5 / 5

Episode 5

Syaf tersempak juga dengan suaminya yang datang bersama Fiqri dan Mie. Fara mula tertarik pada Firash, Mie pula tak habis-habis nak berbaik-baik dengan Syaf. Sehingga membuatkan Firash dan Syaf saling mencemburui diantara satu sama lain tetapi dipendamkan dalam hati. Rania masih terus dengan usahanya untuk mengoda Firash walaupun nampak usahanya itu agak sukar dia tetap usahakan kerana dia tahu latarbelakang dan harta kekayaan Firash yang bakal dia wariskan.Rania berjaya membuat Zara berfikiran negatif terhadap Firash dan hampir-hampir membuatkan rahsia Firash telah bergelar suami terbongkar. Datin Farizah telah merancang kenduri aruah buat Farish yang akan diadakan dikampung(Di Terengganu). Syaf dipelawa ikut serta.Dalam perjalanan ke kampung, Syaf mengalami pening-pening kepala dan mual. Firash terpaksa menjaga dan melayan kerenah Syaf yang agak sukar disentuh sepanjang perjalanan. Dalam fikiran Firash dia risau jikalau Syaf mengandung.

Watch episode
4.5 / 5

Episode 4

Pada masa ini Syaf dan Firash hanya bercakap membahasakan diri “kau dan aku sahaja” , tidak mengambarkan yang mereka sepasang suami dan isteri. Masing-masing bersikap ego. Syaf nampak lebih matang tetapi Firash bersifat seperti keanak-anakkan (anak emak). Mereka sering bercakap secara sindiran sahaja. Satu malam, Datin Farizah sengaja menjemput anak dan menantunya itu datang makan malam dan terus dipelawa tidur dirumah itu, ini bermakna Syaf dan Firash terpaksa tidur sebilik. Syaf merasa tak selesa duduk sebilik dengan Firash tambahan pula Syaf sering terbayang wajah aruah Farish bila merenung kewajah Firash. Syaf tak sanggup untuk tidur sekatil dengan orang yang dia tidak cintai, manakala Firash selamba sahaja dan sesekali ada juga hendak mengambil kesempatan dengan usikkan manja membuatkan Syaf bengang dengan sikap

Watch episode

Results 1 - 10 out of 13